Ung kvinna söker mördare – Som en ocensurerad decentraliserad valuta kan bitcoin (BTC) användas som betalningsmedel för allt och allt. Den (falska) tron ​​på bitcoinens anonymitet föreslår för vissa att kryptovaluta tillåter att olagliga aktiviteter utförs tyst. Scoop: Dessa människor har mycket fel och den här unga damen lärde sig det på det hårda sättet.

I USA har Eastern District Court of California just släppt ett straffrättsligt klagomål mot Kristy Lynn Felkins, nu 36, för handlingar som begåtts 2016.

Den unga kvinnan verkade inte särskilt lycklig i sitt förhållande vid den tiden, eftersom hon helt enkelt försökte anställa en hitman i mörkernätet för att avveckla sin man.

Det hela började den 26 februari 2016, när ett nytt konto under pseudonymen KBGMKN skapades på en ganska märklig mörkwebsmarknad. I själva verket erbjöd den tjänster, som „överfall“, „kidnappning“ eller „mord på kommando“.

I själva verket var denna webbplats inget annat än en bluff, som tog användarnas pengar, men aldrig utförde de tjänster som erbjuds.
Alternativet „överfall har gått fel“

Den 6-9 mars 2016 skickade KBGMKN-kontot den bedrägliga webbplatsen totalt 12 bitcoins, som värderades till cirka 5 000 dollar vid den tiden. Webbplatsadministratören rekommenderade honom att hämta dem från peer-to-peer-utbytet, LocalBitcoins, för mer diskretion.

Förutom offrets namn gavs många detaljer som kunde underlätta hennes mord: timmar och arbetsplats, information om fordonet, vanliga platser hon åkte.

KBGMKN frågade till och med specifikt om det var möjligt för mordet att förklädas som:

„(…) tror att detta är ett missfall som gått fel (…) kanske genom att stjäla hans plånbok? (…) ”.

Uppenbarligen hände aldrig mordet. När federala agenter fick tag i scams webbplatsens databas i början av 2019 hittades spåret av skickade bitcoins.

Deras undersökningar ledde dem till LocalBitcoins-kontot under (inte särskilt diskret) pseudonym för „Kristy L. Felkins“, med e-postadressen (klfelkins @ …) och telefonnumret till den unga kvinnan i fråga. En arresteringsorder mot honom utfärdades därför omedelbart.

Den pseudonyma och icke-anonyma naturen hos Bitcoin blockchain-transaktioner har därför gjort det möjligt att spåra denna potentiella svarta änka. Trots den falska hitman-webbplatsen kan den här historien mycket väl sluta i fängelse för den anklagade.