De prijs van Bitcoin staat al 93 dagen boven de huidige $ 11.500. Is dit een geschiedenisles of geeft het de ruimte voor groei aan?

Terwijl de prijs van Bitcoin rond de $ 11.500 schommelde, gaven recente gegevens aan dat het actief slechts ongeveer drie maanden van zijn bestaan ​​boven dat specifieke niveau had doorgebracht.

BTC: slechts drie maanden boven $ 11,5K

De officiële lancering van de allereerste cryptocurrency kwam begin januari 2009. Bitcoin, geboren tijdens de laatste enorme financiële crisis, was dit „magische geld“ dat in de beginjaren eigenlijk geen aandacht van betekenis had. Bijgevolg handelde de prijs een tijdje in de buurt van nul.

Sindsdien begon The News Spy echter grip te krijgen, wat uiteindelijk resulteerde in ernstige volatiliteit door de jaren heen. De enorme schommelingen brachten het actief naar een recordhoogte in december 2017 van bijna $ 20.000, en slechts een jaar later zag BTC zijn prijs onder $ 4.000.

Twee jaar vooruitspoelen en Bitcoin staat momenteel rond $ 11.500. Hoewel dit niveau bijna twee keer zo laag is als het hoogste punt ooit, lieten recente gegevens van het analysebedrijf Skew weten dat BTC niet veel tijd boven de $ 11.500 had doorgebracht.

Om precies te zijn, de prijs van BTC schommelt sinds januari 2009 slechts 93 dagen (of drie maanden) boven $ 11.500

Afgezien van de bovenstaande gegevens, heeft de hash-snelheid van Bitcoin een aanzienlijke boost gekregen, zelfs na de voltooiing van de derde halvering in mei. Zoals CryptoPotato onlangs meldde , bereikte de metriek die de rekenkracht meet die mijnwerkers gebruiken om transacties op de BTC-blockchain te valideren een nieuw record van 170 exahashes per seconde. Dit betekende een stijging van 40% in de vijf maanden na de halvering.

Hoewel de hash-snelheid niet gecorreleerd is met de prijs, suggereerde een ander rapport een aanstaande prijsverhoging. Door aan te geven dat Bitcoin-walvissen, dat wil zeggen entiteiten met ten minste 1.000 munten, de accumulatie hebben vertraagd, beweerde Glassnode dat dit uiteindelijk een bullish teken zou kunnen zijn voor de activaprijs.

Historisch gezien heeft dit, zodra walvissen zijn gestopt met het kopen van enorme hoeveelheden, geleid tot een kans voor particuliere investeerders. Volgens het analysebedrijf bevindt Bitcoin zich mogelijk in het ‚begin van een aanloop naar een markttop‘.